Recept - Kindercake


Ingredienser:
Botten:
7 ägg
14 msk socker
1/2 tsk vaniljpulver
1 1/2 msk bakpulver
1 msk olja
4 dl vetemjöl

Dumlefluff
3 dl vispgrädde
200 g dumle

Chocobonfluff
3 dl vispgrädde
200 g chocobons

Dekoration
5 Kinderägg
16 Kinderbueno 
(8 förpackningar)
6 Kindermaxi
1 påse Chocobons

Botten:
1. Vispa ägg och socker, när smeten börjar likna maräng häller du i bakpulver, vaniljsocker och vetemjöl och blandar ytterligare 10 min så att smeten blir jämn i och fin.

2. Sörj formen med smör och strö på mjöl så fastnar inte botten i formen. Häll i den ena smeten och in i ugnen. Efter 20 min på 220 grader prova med att sticka mitt i formen, om något fastnar på stickan så är den inte klar.

3. Dela botten till tre bottnar.

Fluff
Smält dumle i vispgrädden, det får inte koka. När det blivit en jämn smet låt det stå i kylskåpet över natten. Nästa dag vispar man smeten som man vispar grädde, den kommer bli fluffig.

Gör samma sak med chocobonsen som med dumlen.

Bre bottnarna med varsin fluff och sedan bre runt hela tårtan så den blir jämn och fin.

Dela kinderbueno på mitten och dekorera runt tårtan. Dela kinderäggen och dekorera ovanpå, fyll den med chocobons. Sist dekorera med kindermaxi.

Jag lämnade mitten tom för att vi skulle ha ett stort ljus i mitten.

Ljuset öppnar sig och spelar "Happy birthday" när man tänder den.


Taggar: chocobonsfluff, dumlefluff, födelsedagstårta, gott, kinder, kinder bueno, kinder chocobons, kinder maxi, kinder ägg, kindercake, kindertårta, sött, tårta;

Varför vi sov så länge

I onsdags hade vi en jobbig kväll, Vedad somnade redan halv sju men vaknade fem över sju och var pigg så jag hade inget annat val än att ta upp honom så vi gick för att käka på Premiere, promenerade hels vägen samt lite på området tills halv nio. 


När vi kom in så somnade han och sen sov gott en timme innan han började krångla. Har skrek en kort stund men somnade om, sen började han skrika igen och sen somnade om men tredje gången var jag tvungen att ta upp honom så han låg med mig i sängen till klockan var nästan tolv tills han somnade äntligen.

Jag kollade på appen Wonderweeks och det var som jag misstänkte, sista utvecklingsfasen.

Helt otroligt att den stämt så bra på Vedad.
Taggar: bästa appen, utvecklingsfas, wonderweeks;

Härlig dag

Dagen började vi med en frukost ute i trädgården, man kan i för sig kalla det för lunch för det var rätt sent då vi sov till halv elca jag och Vedad. 


Lamija hade ätit så hon skippade att äta med oss, istället gick hon till sin kompis Annie för att se om hon ville leka. 
De kom 20 minuter senare och lekte i trädgården men tyckte inte det var kul så länge, ville in men jag var anti det föe jag vill ha dem ute så mycket så möjligt.


Jag skickade tjejerna till Annies syster för att fråga om hon fick gå till Hembygdsparken med oss. De kom superglada tillbaka och sa att det var ok så vi packade Vedads ryggsäck och sedan gav oss dit. 


Vi träffade Khulud och Osama där, blev en väldigt trevlig dag med mina härliga vänner.