Ramadan Kareem

Igår började månaden Ramadan, månaden då man fastar från soluppgång till solnedgång. Man avstår under den tiden från mat och dryck samt andra frestelser som tex sex.

Förutom det så ska man försöka låta bli att stressa, bli upprörd och arg osv. Under denna månaden ska man vara harmonisk, glad och försöka göra extra mycket goda gärningar.

Det är min favoritmånad på året, den flyttas fram 10 dagar varje år så nästa år startar den redan i maj.

Under denna månad så mår jag bäst, fastan gör något speciellt med mig så jag mår bättre än någonsin och för varje år känner jag mig bättre och bättre. Även min själ mår bättre. Jag ser min familj och mina vänner omkring mig må bra och vara lyckliga och det gör mig hur lycklig som helst. Jag inser även hur lyckligt lottad jag är i livet.

Goda gärningar ska man göra varje dag hela året men just under Ramadan är det något speciellt så man försöker göra många fler. En dag i Ramadan är speciellt viktig att göra goda gärningar på för då räknas det som dubbelt, det härliga med denna dag är att man inte vet vad det är för dag exakt. Man vet bara att den kom efter mitten av Ramadan. Lejletul Kadr kallar vi den dagen på bosniska.

Innan denna månad är slut ska man betala "skatten" för allt man äger, dessa pengar går till de mindre lottade (välgörenhet). Jag älskar det, jag tycker om att hjälpa till. Man mår bra i själen när man vet att man hjälpt en okänd människa som inte har det så bra ställt.

Första fastedagen gick över all förväntan, dock har jag valt att skippa LCHF under Ramadan. För mig är fastan mycket viktigare än LCHF så jag återupptar det efter Ramdan.

Vi hade Imamen, hans fru och dotter på första iftar och det blev en mycket trevlig dag och kväll. På dagen var vi i moskén samt att vi var på stan och Väla med dem.

Första iftar:

Tarhana soppa
Topa (en dipp typ som man doppar i bröd och äter så)
Kotletter
Potatisklyftor
Svampsås
Hemmagjord fetaost
Inlagd paprika

Taggar: bästa månaden, fasta, goda gärningar, harmoni, iftar, ramadan;

Kommentera inlägget här :