För jag har semestern runt hörnet

Och den känns väldigt efterlängtad! Jag är så trött och har ont i hela kroppen. De senaste tre veckorna har varit väldigt intensiva och vi har haft enormt mycket att göra på jobbet. Helgen har tagit kål på mig.

Imorse vaknade jag med feber, magont (kände mig illamående redan på jobbet) och kunde knappt ställa mig upp på benen. Så hemskt jag mådde så jag blev kvar hemma med barnen, även Vedad var febrig imorse fram till typ fyra på eftermiddagen.

Det blir en tur till Bosnien så när jag kände lite mer styrka i kroppen städade jag undan Lamijas gardeob, Gud så behövligt det var. Valde även ut kläderna som hon ska ha med sig till Bosnien. Imorgon tänkte jag ta Vedads och sen mina.

Jag kan inte ta det lugnt

Hur mycket jag än vill ibland så kan jag inte ta det lugnt. 

Hade en jobbig dag på jobbet igår, sjukt mycket att göra inför midsommarmaten så jag hann inte ens ha en rast kl 11 när vi ska ha rast.

Midsommardukning made by me

Sen när jag fått sitta ner en halvimme på eftermiddagen så var det dags att gå över till andra avdelningen där jag skulle jobba till 18 men pga att personalen hade mycket att göra blev allt försenat så istället för 18 blev det 18:37. 

Inte nog med att jag hade så mycket att göra så var det sånt där äckligt kvavt väder hela dagen på jobbet. Var säkert över 30 grader i köken.

Jag var sjukt trött när jag kom hem, Vedad var supermammig och ville inte sova så det blev mys i den där värmen men tack och lov har vi aircondition så det fick gå igång och sedan en kall dusch på det blev en jättebra kombination.

Kvällen tillbringade vi hos Osama och Khulud, en mycket trevlig kväll med en massa skratt och god mat i underbar sällskap.

Idag har det varit jobb, blev 20 min övertid även idag men helt ok då jag bara jobbade tidigt pass. Dock var jag trött när jag kom hem sånjag slocknade som ett ljus i två timmar och sedan jag vaknade hae jag handlat, lagat mat och bakat till iftar i moskén ikväll. 

Cupcakes till dessert

Maten blev en enkel pastagratäng eftersom jag verkligen inte orkade på mig något mer omständigt.

Blev ett fruktfat med nektariner med

Ska snart hoppa in i duschen och börja göra mig i ordning till kvällen. Får se hur det blir med Vedad ikväll, hoppas det går lika bra som igårkväll.

Men först stryka kläderna som vi ska ha på oss. Take care!
Taggar: cupcakes, iftar, mat, middag, moské, muffins, pastagratäng, ramadan, värme;

Tack Gud för underbara vänner

Jag är så lyckligt lottad som har så underbara vänner. Takar Gud för den gåvan.

Ikväll var vi bjudna på iftar hos våra vänner Khulud och Osama. Vi var lite oroliga för hur Vedad skulle ta det men Gud gör underverk och det gjorde Han verkligen ikväll. 

Lamija lekte med Halla Maria och Vedad lekte med Taym, de hade så roligt. Vi hade det trevligt med våra kära vänner. När det var dags att äta så satte vi oss, även barnen och det var hur gott som helst. Det var hemmagjord mat och absolut allt smakade gott, har ätit för mycket ikväll.

Fatosh, koppe, shishborek, borek och lahmbajen.

Khulud hade gjort nån dricka på dadlar och rosvatten, hur gott som helst. 
På salladen var det friterat bröd, det hade man även till soppan och Gud vilken god kombination. 
Shishborek har vi någon version av i Bosnien med, en av mina favoriter helt klart. 
Koffe har jag aldrig ätit innan och det var gott, särskilt med såsen från shishboreken

Efterrätten

Efterrätten var jättegod men jag tycker inte så mycket om kakor så jag kunde inte äta upp allt. Kommer tyvärr inte ihåg vad de hette. Den vita var favoriten hos mig så den var mildare i sötman än de andra.

En mycket trevlig kväll!
Taggar: borek, fatosh, fatoshnc, iftar, koppe, lahmbajen, ramad, ramadan, shishborek;