Lunch på Kula i Semizovac

När vi är i Bosnien så är Kula i Semizovac ett ställe vi aldrig missar. Vi hittade dit när jag och Adis var pojk- och flickvän och har fortsatt att gå dit minst en gång per besök i Bosnien.

Semizovac är ett litet samhälle strax utanför Sarajevo, ett genomfart för många resenärer och denna restaurang och motell ligger precis på stora vägen.

På kvällarna har de ett band som spelar på traditionella bosniska instrument och gammal bosnisk musik som vi kallar för sevdanlinka. För mig är det världens vackraste dikter som sjungs.

Det var en väldigt varm dag, Lamija trodde hon skulle brinna upp.

Vi skulle åka till Visoko för att hämta lite grejer hos en av mina bästa vänner så vi passade på att stanna där och käka.

Vedad hittade Masha och Björnen i barnmenyn. Det är också en grej jag gillar med detta ställe, de har även alla specialrätter i barnmenyn med anpassade portioner. Med barn som älskar att smaka på nya maträtter eller är helt enkelt en finsmakare som Lamija så är det kanon.

Jag tror inte att vi har varit där nån gång utan att huset har bjudit på något, antingen förrätt eller efterrätt.
Denna gång blev det förätt med hemmagjord pogaca (ett sorts bröd) och oströra gjord på paprika fylld med ost. Gudomligt gott!

Allt här är hemmagjort, grönsakerna kommer från lokalbönderna som odlar ekologiskt och obesprutat.

Adis och Lamija i väntan på sina jägarschnitzel , glömde dock ta bild men de var nöjda med sin mat.

När vi kommer dit så behöver jag inte menyn, jag beställer alltid samma mat för det är enligt mig det bästa som finns.
Rostbiff med örtsmör och pommes, brukar ta en sallad till som heter sopska och den innehåller paprika, tomat, gurka och riven travnicki sir.

Kommentera inlägget här :