Matlagning med flyktingkvinnorna

Idag fick jag äntligen chansen att vara med på matlagningen med flyktingkvinnorna. Vilken härlig upplevelse, blev mycket skratt och mycket prat med både händer och fötter.

Genomgång av receptet

Vi började med att gå igenom receptet och vad ingredienserna heter på svenska, de sa även vad det heter på arabiska och dari men ärligt talat kommer jag bara på vad olivolja heter.

De var ivriga på att börja så vi delade upp oss i fyra grupper, två grupper gjorde soppan, en gjorde pannkakor och en focaccia (min grupp). De tyckte det var spännande och sa att de inte känt sig så levande på länge. Tänk att en så liten sak kan göra mycket.Vi fick använda som nämnt händer och fötter men vi fixade det. De tyckte det var så spännande, kändes bra att vi valde att dela upp till två deg så båda kvinnorna kunde göra varsin eftersom de uppskattade det.

Pankakstårta på g

Här gjorde de pannkakstårta, något de aldrig gjort förut, Amal hade dock sett på tv hur man gör pannkakor och tyckte det skulle vara spännande att prova.

Tyckte också att vispgrädden var en spännande grej då den blev fluffig från flytande form.


Under tiden vi väntade på att focacciadegen skulle jäsa passade vi på att duka.


Då var det dags att platta ut focaccia


Under tiden som soppan puttrade fint och gottade sig på spisen ville afghankvinnorna visa tacksamhet för att de fick vara med idag gjorde de en efterrätt som heter halva (stavningen kan vara tokig men så skriver man på bosniska).


De flesta samlades runt pannkakorna, tyckte det var en underlig grej det där men de två som gjorde dem tyckte det var jättekul och de var jätteduktiga.

Halvan börjar ta sin färg ordentligt

Focaccia redo för att ätas upp

Pannkakstårtan nästan klar

Halvan precis som den ska vara

Dags för mat


Supergod fisksoppa

Pannkakstårtan - så sommrig

Det var en bra dag, det kändes bra att vara en liten anledning till att de kände sig levande. Att vara med i Agera känns så himla bra och jag är stolt över det.

Dags att ta förväl av varandra för denna gång

Taggar: agera, asylkvinnor, matlagning, samarbete;

Kommentera inlägget här :