Inskolning - Dag två

Idag var vi på förskolan 8:30 till 13:30, skulle varit där till 13:00 men Vedad bestämde sig för att sova lite längre.

Det var ännu en bra dag, eller ja allt utom den hemska stunden när han skulle sova. 

Vi började dagen ute, det var väldigt kyligt. Tur jag valde den tjockare jackan till honom, min däremot var inte gjord för detta väder.

Fotboll med gummistövlar, ja det funkar

Efter lekstunden ute skulle de större barnen på utflykt, på tisdagar har de utflykt och egentligen går alla iväg men eftersom det pågår inskolning fick de små stanna kvar på förskolan. På tisdagar har man även matsäck med sig som man äter på utflykten men de små kommer tillbaka till lunchen eftersom de ska sova efter maten.

Böcker är kul

Det blev samling på mattan där de skulle äta banan men Vedad hade ätit bra frukost så nån banan var inte aktuell. Mycket roligare att läsa böcker istället.

Förskolan är rolig, man får busa och klättra på allt hur mycket man vill

Efter en massa lek och bus blev det daga för lunch, Vedad fick biff stroganoff och en klämmis med frukt. Själv år jag en sallad jag köpt pä Willys, riktigt gott vad det. 

När lunchen var avklarad blev det dags för Vedad att testa på att sova i vindskyddet, barnen sover i sovsäck på madrasser i ett vindskydd. 

Daniel skulle sköta det, han la sig bredvid Vedad och försökte trösta honom i ca 15 min innan han tog upp honom i famnen och vaggade honom lite. Detta pågick i ytterligare 15 min och till slut slutade han gråta och skrika. 

Mysigt de har där!

Under tiden Vedad sov blev jag ockuperad av barn som ville att jag skulle läsa för dem samt lite annat.

När Vedad vaknade kom han in och jag fick världens kram av honom och sedan gjorde vi oss i ordning för att bege oss mot skolan för att hämta Lamija. 


Taggar: inskolnin, inskolning;

Kommentera inlägget här :