Lite uppdatering

Det var ett tag sedan sist så jag uppdaterar lite.

Senast jag skrev var jag i Sarajevo, min favoritstad i hela världen. Ni hade även precis fått veta att jag är gravid, mådde helt ok då men så vände det när vi kom hem.

Veckan efter att vi kom hem så gjorde jag glukosbelastning, min barnmorska ville att jag gjorde det tidigt pågrund av min vikt. Den var på gränsen så jag fick göra om det igår och tack ovh lov så var resultatet jättebra. 

Efter första glukosbelastningen började det gå nedför, mitt illamående tog över och det slutade med att jag åkte in på gyn akut och blev inlagd i sista studn pågrund av uttorkning, läkaren sa att hade jag väntat lite till så kunde det gått riktigt dåligt för både mig och bebisen. 

Fick i alla fall se bebisen en gång till så det är alltid något.

Vecka 12

Efter sjukhuset så fick jag utskriven Lergigan Comp som jag skulle ta 4 gånger om dagen och Ondansetron 2 gånger om dagen, de hjälpte en del mot illamåendet men inte helt. Vissa dagar var bra och andra sämre, jag blev sjukskriven eftersom jag hade illamående trots medicin. Pågrund av allt detta har det varit en hel del vila, försöker röra mig så mycket det går men överansträngning har lett till att jag har fått extrem illamående.

Efter ett tag upptäckte jag att Lergigan Comp som innehåller kaffein håller mig uppe om nätterna, min energi försvann helt och hållet pågrund av sömnlöshet. Ondansetron har jag använt bara vid de värsta dagarna, de hjälper också bara till en viss grad.
 
På mitt senaste besök hos läkaren frågade jag efter Lergigan, den utan kaffein och det har hjälpt mig att somna tidigare om nätterna, energin börjar komma tillbaka men inte så mycket som jag skulle önska. Illamåendet är kvar, har provat flera gånger att inte äta medicin men det har jag fått ångra i efterhand.

Jag började få sammandragningar för några veckor sedan och sedan dess har jag haft ont i nedre delen så enligt läkaren var det foglossning, inget kul måste jag erkänna. Jag kan tycka att illamåendet borde räcka men icke, det fick bli foglossning också denna gången. Har börjat använda bälte men det har blivit några korta gånger då jag har varit extra dålig de senaste dagarna så jag har varit sängliggande.

Lite bilder på magen
Magen växer för fullt


Är i vecka 29 just nu (28+2 enligt Gravid appen) men bebisen kommer nog att komma tidigare då barnmorskan tror att jag är felberäknad, och det har jag inget emot.

Idag vecka 28+2Så det var det om graviditeten.

I slutet på juli åkte vi till Borås där vi hade hyrt en stuga vis en sjö, det var härligt men väldigt jobbigt. 

Under sommaren har jag även följt med Lamija till simskolan som var på Vejbybadet, det var inte så roligt för min del då värmen inte gjorde det lätt för mig.

Lamija har börjat i förskoleklass, den så kallade nollan. Hon älskar att gå i skolan och att hon är där varje dag, tyckte i början att det var taskigt att hon inte fick vara kvar på fritids efter skoltid men nu har hon börjat säga att det är roligare att vara hemma efter skolan.

Så det var det, jag hoppas kunna skriva lite mer regelbundet nu igen.