Recept - Kycklingfile i sås på en bädd av champinjoner och paprika



Ingredienser:
4 kycklingfiléer
250 g paprika
250 g champinjoner
5 dl chreme fraiche
100 g smör
2 dl vispgrädde
1 msk vild fond
salt och grillkrydda
 
Strimla paprikan och skiva champinjonerna (eller använd ur burk) och stek det i 50 gr smör. När all vätska försvunnit lägg champinjonerna och paprikan i en ungsform och låt stå tills resten är klart.


Lägg resten av smöret i stekpannan som användes till att steka champinjonerna och paprikan och låt det smälta under tiden kycklingen kryddas med grillkrydda och salt. Stek sedan kycklingen.
 

När kycklingen är färdigstekt lägg den över champinjonerna och paprikan och fortsätt sedan med såsen. Häll på grädden i stekpannan som kycklingen stekts i, diska inte den innan. Lägg sedan i cremefraiche och salta ev om det behövs. Låt det puttra ett tag tills det blivit riktigt tjockt och häll sedan detta över kyckligen. 



 
Låt det stå i ugnen i ca 20-30 min på ca 200 grader. 
 
Kan serveras till friterade vaxbönor, potatis, ris och potatismos.
 
Taggar: gott, kyckling, ramadan, recept;

Kommentera inlägget här :