Recept - Tigerkaka


Ingredienser:
5 ägg
10 msk socker
1 msk bikarbonat 
1 msk vaniljsocker
1 dl mjölk
2 msk flytande margarin/olja
4 dl vetemjöl

Smaksättning: citronsaft och kakao

1.) Vispa ägg och socker luftigt, lägg till resten av ingredienserna.
2.) Dela smeten 3/4 vit och 1/4, i den stora delen häller man på citronsaft och i den lilla kakao.
3.) Häll på den vita smeten i en form med bakplåtspapper.
4.) Häll på den mörka smeten i ringar på den vita, ta en gaffel och snurra runt i dem.


5.) Grädda i ugnen i ca 20 min på 200 grader, kam behövas längre eller kortare beroende på ugnen. Provsticka en tandpetare i mitten av kakan, är tandpetaren geggig så är den inte klar.
Taggar: kaka, lättlagat, mammablogg, matblogg, recept, tigerkaka;

Kommentera inlägget här :