Recept - LCHF måltid med majskyckling


Ingredienser till 4 personer:
Köttet
1 hel färsk majskyckling
1 dl klarifierat smör
2 msk grillkrydda (helst egen)
2 msk olivolja
Salt

Blomkål- och broccolimos
1/2 kg broccoli
1/2 kg blomkål
50 g smör
1 dl vispgrädde
Salt
Peppar

Sallad
1 Romanasallad
2 tomat
1 paprika
1 burk minimajs (minimajs har mindre kolhydrater än vanlig majs)
Smaksätt med vitvins vinäger, salt och olivolja

Champinjonsås
400 g champinjoner på burk
2 dl creme fraiche
1,5 dl vispgrädde
1 msk schalottenlök fond
2 klyftor vitlök
Salt och peppar

Kyckling: Lägg kycklingen i en ungsform, blanda smör, oljan och kryddorna. Pensla kycklingen med röran som man blandar med smör, olivolja och kryddor. Stek i ugnen på 200 grader i ca 1 h.

Blomkål- och broccolimos: Koka broccoli och blomkål i lite vatten, när vattnet kokat in och grönsakerna blivit mjuka häller man på grädden och lägger in smöret. Låter det koka en stund till, under tiden kan man mosa grönsakerna. När det kokat in så mixar man med stavmixer.

Champinjonsås: Bryn champinjonerna med salt, peppar och vitlök. När all vätska försvunnit ska man lägga till crème fraîche och vispgrädden och låter det koka på hälften av värmen.

Sallad: Under tiden som allt bakas/kokas klart gör man salladen. Hackar alla grönsaker i större bitar och blandar sedan med salt, vitvinsvinäger och olivolja.

Servera gärna med en god ost till, jag hade hemmagjort fetaost, bosnisk cream combi och travbicki 55.
Taggar: broccoli-och blomkålsmos, champinjonsås, healthy eating, lchf, lchf måltid, lchf recept, majskyckling, recept, sallad;

Kommentera inlägget här :